Cor Unum

waar studenten ambachtstechnieken leren en waar innovatief ontwerpen en produceren wordt gestimuleerd. Cor Unum zoekt samenwerking met anderen door op originele wijze de boer op te gaan, door ontwerpers te prikkelen tot nieuwe producten en door een gesmeerde organisatie op te zetten waar vrijwilligers, professionals, studenten, mensen met achterstand tot de arbeidsmarkt en ontwerpers worden gevormd tot een professioneel collectief dat het keramisch ambacht voor de toekomst borgt en tegelijkertijd het proces van het ambacht vertaalt naar de (technische) mogelijkheden anno 2017.

Cor Unum Contemporary Ceramics, opgericht in 1953 als Cor Unum (‘een van hart’), is een keramiekatelier dat sinds de oprichting is gehuisvest in ‘s-Hertogenbosch. Cor Unum is herkenbaar aan het logo met de levensboom. De mensen binnen het bedrijf delen één gemeenschappelijk ideaal: iedereen verdient een plaats, iedereen heeft een talent en iedereen kan er aan bijdragen de wereld iets mooier te maken. Het bedrijf heeft zijn wortels in de Sociale Werkvoorziening en biedt passend werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medio jaren ’90 heeft de bedrijfsleiding van Cor Unum bewust gekozen voor de niche van exclusief design. Vanuit de gedachte dat Cor Unum beschikt over de ervaring en knowhow van het technisch proces, produceert Cor Unum keramiek van topkwaliteit gebaseerd op design van nationale en internationale bekende ontwerpers, architecten en beeldend kunstenaars. Ontwerpers met internationale bekendheid hebben hun designs toevertrouwd aan Cor Unum. Cor Unum zet hun ontwerpen met groot vakmanschap en veel liefde om in prachtige producten. Cor Unum is in 2012 een stichting geworden en verkoopt de producten ook via de webshop. 

Anno 2017

Inmiddels is Cor Unum een van de weinige keramische productiehuizen dat in samenwerking met Nederlands ontwerptalent nieuwe keramische designs ontwikkelt en produceert. Alles gestoeld op vernieuwing, samenwerking en duurzaamheid. Het behoort tot de missie van Cor Unum om (jonge) ontwerpers continu uit te dagen om de grenzen van het keramisch ambacht op te zoeken. De mogelijkheden van het keramisch product zijn namelijk nog lang niet uitgeput. Denk aan toepassingen voor Sieraden, Architectuur, Stad, Tuinen en Parken. Of aan het hergebruik van afval van klei en glazuur, aan de nieuwe kleur technologieën etc. Cor Unum stimuleert als producent ontwerpers om in open innovatie te experimenteren met nieuwe productiemethoden. Door deze actieve betrokkenheid bij het keramisch ambacht ontstaan steeds vaker nieuwe producten op basis van nieuwe denkbeelden, nieuwe ontwerpen en nieuwe technische mogelijkheden.

Sorteer op

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren